Onze projecten

Mobility Monday – Provincie Utrecht / EBU

Welke voordeel hebben bedrijven bij de realisatie van spitstijdingen? Welke oplossingen zijn er op de markt voor issues rond parkeren, reizen onder werktijd, bezoekers afspraken of logistiek?

Mobility Monday brengt bedrijven en toeleveranciers bij elkaar om te netwerken, om na te denken over nieuwe oplossingen en om concrete plannen te maken die ondersteund kunnen worden met subsidie. Improvive is projectleider van Mobility Monday. We zijn hier merkbouwer, verbinder, adviseur en matchmaker. Mobility Monday is een onderdeel van Goedomweg. Meer info vind je op website van Mobility Monday.

InschirjvingMM23_5

Business Development – inMotionVR

inMotionVR helpt patienten en fysiotherapeuten om therapie leuker en effectiever te maken. Ze ontwikkelen oefeningen voor fysiotherapie en zijn nu bezig met de uitrol van hun eerste producten voor nek oefeningen en ontspanning. ImproVive ondersteunt inMotionVR met business development en de businessplanning. www.inmotionvr.com

Event organisatie en netwerken – Dutch Game Awards

Op 27 September werd de Dutch Game Awards tijdens de 9e editie uitgereikt in TivoliVredenburg Utrecht. Er zijn meer dan 90 games ingediend. In 2016 hebben we voor het eerst ook twee publieks awards uitgereikt samen met Gamer.nl en het Youtube Kanaal HetGameKanaal. ImproVive heeft de Dutch Game Awards geïnitieerd en georganiseerd vanaf 2008. dutchgameawards.nl

 

Website en CRM – Stadsschouwburg Amsterdam

In 2013 en 2014 hebben we de Stadsschouwburg Amsterdam geholpen een nieuwe website met een nieuw CRM systeem. Daarbij moest het geheel geïntegreerd worden met het bestaande ticketing, event management, fondswerving en mail pakketen. Verder is in het nieuw ontwerp een responsive design gemaakt waarmee PC, tablet en mobiel worden bediend voor zowel informatie als het bestellen van tickets. ImproVive heeft het project geleid van specificatie en leveranciers selectie tot oplevering van het project. Daarbij moest met 3 leveranciers de onderlinge oplevering worden afgestemd.

Home2

Educatieve Game – social media wise game ‘Like it or not!’ – Dropstuff.nl

Hoe pak je de negatieven kanten van sociale media aan? Jongeren zijn zich vaak niet bewust van de consequenties van hun gedrag op social media. Hierdoor ontstaan ongewenste situaties. In samenwerking met Dropstuff ontwikkelde ImproVive daarom de game‘Like it or not!’. De game wordt gespeeld door klassen op primair voortgezet onderwijs scholen als onderdeel van een 70-90 minuten durende workshop. Thema’s diebehandeld worden zijn pesten, seksuele intimidatie, discriminatie, bedreigen en hacken. Het spel laat jongeren ervaren hoe acties in de digitale wereld ook invloed hebben in de echte wereld. Daarom is een evaluatie van het spel met de spelers na een spelronde een belangrijk onderdeel. De Gemeente Amersfoort was initiatiefnemer voor de ontwikkeling van de game.

SMGlogokleur

Game in the City 2008 – 2012 – Gemeente Amersfoort

Games integreren steeds meer met het dagelijkse- én het zakelijke leven. In 2012 organiseerde ImproVive voor de vijfde keer op rij hét evenement voor de creatieve industrie, Game in the City. Met meer dan 50 (inter)nationale sprekers, tientallen masterclasses en de uitreiking van de Dutch Game Awards 2012 bood het evenement een indrukwekkend programma aan de honderden bezoekers. Initiatiefnemer van Game in the City was Amersfoort Creatieve Stad, een initiatief van de Gemeente Amersfoort.

De Omroepplayer – NPO

In opdracht van de Nederlandse Publieke Omroepen was ImproVive 4 jaar lang voor de online video players van de NPO (Flash en Silverlight). Deze werden gebruikt op Uitzendinggemist en hadden een integratie met meerdere backend systemen waaronder de het video database, de video server, de STER en de analytics server.

HTML5 games

ImproVive heeft een tweetal casual html5 games ontwikkeld: Spooky Party Dressup en Haunted House Deco. Hiermee laten we de mogelijkheid zien om multidevice (PC, Tablet en mobiel) games te distribueren via het web.

       Haunted House Deco     SpookyPartyDressup

ImproVive is bezig met een eigen strip – game combinatie genaamd Dik Dunner. Dik Dunner is een jongen van 15, die superkrachten bezit. Hij kan met groente en fruit praten. Niet altijd even handig als je opgroeit als puber. Met Dik Dunner laten we zien hoe met korte strips in combinatie met een game een verhaal kunnen vertellen om een specifieke doelgroep te bereiken.

DikDunner

‘Prinses Arabella’, een digitaal verhaal

Kinderen van nu groeien op in een omgeving waarin ze al van jongs af aan te maken krijgen met nieuwe media. Kinderen willen zien, horen, ontdekken en spelen. De behoefte aan interactieve boeken in de app-markt neemt toe, ImproVive speelt hier op in door interactieve verhalen te maken voor de iPhone, iPad en iPod touch. Onder de naam van uitgeverij RumdeeDum gaven we onder andere de interactieve boeken ‘Prinses Arabella wil spelen‘, ‘Ziggy’s Cadeau‘en ‘Jouw Avontuur‘ uit. De boeken zijn wereldwijd verkrijgbaar in de App-Store, en zijn in het Engels, Nederlands, Frans en Duits uitgebracht.